Posted on February 10th, 2015

​Obrtna zbornica Slovenije je v iztekajočem se letu očitno dovolj dobro skrbela za interese svojih članov, zato so predstavniki območnih zbornic in poklicnih sekcij na včerajšnji šesti seji skupščine OZS, za razliko od lanskega leta, z znatno večino glasov vendarle potrdili povišanje članarine. Ta bo namesto dosedanjega 1,6 od 1. januarja 2002 1,8 odstotka od zavarovalne osnove, ki se uporablja za obračun prispevka za zdravstveno, pokojninsko in invalidsko zavarovanje.
 
Ker je članarina navzdol in navzgor omejena, se bo mesečni prispevek obrtnikov tako povečal za 271 do 542 tolarjev, kar po naših izračunih pomeni, da se bo mesečno gibal od okrog 2440 do okrog 4880 tolarjev - pretvornik valut. Z za 12,5 odstotka višjo članarino naj bi zbrali za delo zbornice dodatnih 116 milijonov ali skupaj 1268 milijonov tolarjev ali približno dve tretjini vseh prihodkov zbornice. Predsednik upravnega odbora OZS Stanislav Kramberger ugotavlja, da je bila zbornica v letošnjem letu pri zastopanju interesov članov nasproti državi kar uspešna: čas vračila preplačanega dedeveja je skrajšan, cenejše enostavno knjigovodstvo je ohranjeno vsaj še za naslednji dve leti, uspeli so podaljšati rok uveljavitve zakona o varnosti in zdravju pri delu, želijo pa doseči še njegovo spremembo, da bi bili pogoji za obrtnike z do deset zaposlenimi blažji – tako kot so tudi v EU. Po skorajda štirih desetletjih so bile pred časom podeljene prve mojstrske diplome.
 
Dialog z državo gre v neskončnost, pravi Kramberger, za obrtnike pa je vse prepočasi. A uspelo bo: pri pokojninski reformi, na davčnem področju ipd. OZS ob izvajanju javnih pooblastil (na primer delitve cestnih dovolilnic) nudi svojim članom čedalje več brezplačnih svetovalnih, servisnih, informacijskih in izobraževalnih storitev, v izobraževalnem centru pa nudijo tudi širše svetovanje po še vedno sprejemljivih cenah. V razpravi je bilo slišati, da želijo obrtniki še več strokovnih uslug, še močnejše lobiranje, doslednejše zbiranje članarine. Hkrati bi se radi otresli članov, ki ne plačujejo članarine in mečejo s svojim poslovanjem slabo luč na vso srenjo, ki je še vedno pogosto obravnavana kot izkoriščevalska in ne koristna za vso družbo.

Posted on September 17th, 2014

Podjetje je bilo do pred kratkim tudi v izključni lasti enega človeka, in šele ko so ugotovili, da so sposobni tekmovati z najboljšimi, so se podali na tokijsko borzo. Na borzi so takoj tolkli rekorde in si prislužili naziv enega najboljših vstopov v zgodovinhi tokijske borze. V Sloveniji ima Allied Telesyn dva distributerja in pet partnerjev, ki prodajajo in implementirajo njihove rešitve.

Podjetje Allied Telesyn je bilo ustanovljeno leta 1987. Sedež podjetja je v Tokiu, predstavništva pa ima po vsem svetu. Na začetku svojega delovanja so se posvetili predvsem medijskim pretvornikom, napravam, ki so povezovale različne tipe omrežnih povezav, kot na primer koaksialni kabel in prepleteno parico (UTP) in podobno. V zadnjem letu je iz izdelčno usmerjenega podjetja nastalo podjetje, ki ponuja celovite omrežne rešitve, ima več kot 2000 zaposlenih po vsem svetu, razvojne centre na Japonskem, v ZDA in na Novi Zelandiji ter močno prodajno mrežo po vsem svetu.


Posted on February 11th, 2014

Zanimanje za posameznike, ki se za več mesecev zaprejo in nimajo miru pred kamerami niti v kopalnici, je v Sloveniji čedalje večje – Izbori kandidatov so natančno izpeljani, formule za uspešno gledanost dodelane, producenti pa kujejo dobičke
Resničnostni šov Big Brother ravnokar poteka v več kot 70 državah po svetu in Slovenija je ena od zadnjih v Evropi, ki ga je ponudila na ogled občinstvu. Komercialna televizija oziroma produkcijska hiša Pro Plus, ki je v slovenskem medijskem prostoru prebila led in pred dvema letoma najprej pripravila »milejšo« različico resničnostnega šova, Sanjskega moškega, z njim in njegovimi nasledniki kuje lepe dobičke, saj dosegajo rekordno gledanost. Kdo so tisti, ki se prijavljajo nanje, in kdo so tisti, ki resničnostne šove gledajo? Kakšne so strategije žirije in zakaj ta izmed več kot tisoč prijavljenih izbere prav določenega kandidata? In kaj se zgodi z njimi, ko ugasnejo luči? Kaže, da je slovenski medijski trg izjemno rodoviten za takšne tv-šove, producenti pa, vsaj za zdaj, posegajo po učinkovitih prijemih, s katerimi zadržujejo občinstvo pred televizijskimi zasloni.
Vse resničnostne šove, ki smo jih predvajali na POP TV, so gledalci odlično sprejeli, izredno uspešen in priljubljen pa je tudi Big Brother (BB),« je zadovoljen programski direktor Pro Plus Gorazd Slak. Postreže s podatki, da je bila že predstavitvena oddaja 17. marca najbolj gledana oddaja na slovenskih televizijah med gledalci, ki jim je šov namenjen. Gre za občinstvo, staro med 18 in 49 let, in takrat je BB spremljalo približno 183 tisoč predstavnikov omenjene skupine, medtem ko je na prvo izselitveno soboto (31. marca) – poslovila se je Jessy – že potolkel rekord, saj si ga je ogledalo prek 205 tisoč gledalcev iz ciljne skupine. Sicer pa prenose med tednom spremlja približno 160 tisoč gledalcev, med katerimi, zanimivo, prevladujejo ženske.In tako kot se pred malimi zasloni gnete čedalje več gledalcev, narašča število kandidatov, ki se potegujejo za nastopanje v resničnostnih šovih.

Posted on May 9th, 2013

L'acqua e un "attrezzo" molto utile per il podista. Il nuoto, soprattutto lo stile a dorso, e un ottimo esercizio di prevenzione e risoluzione dei dolori alla schiena. Quando e possibile consiglio ai miei allievi di dedicarsi una volta alla settimana al nuoto o comunque all'attivitâ in acqua. E massaggio naturale esercitato dal nuoto reca grande giovamento al runner e Eattivitâ in acqua e molto consigliata anche per la riabilitazione dopo gli infortuni o come allenamento complementare o sostitutivo della corsa. Corsa in acqua alta. Consiglio di farla solo a chi ha un buon rapporto con l'acqua, nuota bene e non ha problemi a galleggiare. In piscina e obbligatorio correre in acqua con il giubbotto galleggiante. Prima di iniziare, riscaldatevi con una nuotata. Appena siete pronti iniziate a correre con molta calma, a intervalli: primo obiettivo potrti essere correre per 1 minuto, recuperando 1 minu­to, poi 2 minuti sempre recuperando 1 minuto, poi 3 minuti e cosi via fino ad arrivare al massimo a 5 minuti di corsa continua.  Più a lungo: www.oxbetting.com/it/

Posted on April 22nd, 2013

Ob tej vrsti prehrane nam popolnoma zadostujejo trije dnevni obroki. Vmes jemo le po potrebi glede na zahtevnejše telesno ali umsko delo. Za malico človeka, ki se dandanes malo giblje, ker sedi v službi, v avtu in pred televizorjem, zadostuje ob znižanju http://www.pasme-psov.comkrvnega slad­korja sadje, katerega sadni sladkor hitro prežene sla­bost. Tudi sadni, naravno sladki sok služi temu cilju. Dalje nemastni jogurt ali kozarec posnetega mleka. Otrokom ne dajemo sladkarij, ampak sadje, lešnike, orehe, mleko, jogurt in žitne izdelke iz polnovredne pšenice, ker potrebujejo več. Večerjo pripravimo raje bolj zgodaj kot pozno. Tudi naši prebavni organi potrebujejo nočni mir. Da bomo pred spanjem imeli želodec lahek, uživajmo zvečer le lažje in manjše obroke. Slabo spanje in nočni nemir izhajata dostikrat iz preobremenjenega želodca in težkega prebavnega dela. Samo za prebavo potrebuje naše telo 30 odstotkov dovajane energije. Zvečer ga torej razbremenimo tega dela. Na splošno veliki in težko prebavljivi obroki hrane obremenjujejo in hkrati obrabljajo organe. Zato pravzaprav ni čudno, da ljudje, ki manj jedo, živijo dlje in so bolj zdravi. Če je v zajtrku prevladovala žitna hrana in pri kosilu zelenjavna, krompirjeva ali riževa jed, bomo za večerjo pripravili mlečno jed, ponudili jogurt, sadje in
polnovredni kruh s primernim namazom ali sirom, vsakega malo. Zraven čaj. Marsikatera družina dobiva opoldanske obroke v šoli in v menzi. V takšnem primeru je treba z zdravo večerjo priskrbeti snovi, ki jih kosilu primanjkuje. Množična prehrana je na splošno povsod slabše kako­vosti, ker v kratkem času ni mogoče pripraviti tako sveže in pestre hrane za veliko število ljudi. Kakovost živil je navadno slabša kakor v domači kuhinji, ki se oskrbuje tudi z lastnega vrta. Primanjkljaj vitaminov lahko zvečer nadoknadimo s solato iz treh vrst zelenjave, s krompirjem in skuto ali sirom in sadjem. Kdor prične dan s Kollathovim žitnim zajtrkom, si za zdravo lahko večerjo pripravi ovsene kosmiče s sad­jem, vedno drugače. Uspeh takšne prehrane nam je zagotovljen. Beri več: http://www.food4kitchen.com/
Search

Follow

follow on
Categories

no categories
Tags

no tags
create a website with SnapPages
Create a free website >